Advent u Zagrebu 2018

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka.. sinoć su zavaldale  gradom. Predostavljate svi i zašto je to tako? Služeno je počeno i ovogodišnji Advent u Zagrebu!

Ne morate za advent posezati u druge države, dovoljno je samo da ulaštite svoje čizmice prije polaska jer vas čeka pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program. 

Ove godine Zagreb nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnije posjetitelje. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnog grada.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu traje od 01.12.2018. do 06.01.2019.

Ovo su neke od destinacija ovogodišnjeg adventa, koje ne smijete propustiti!

1. Ledeni park
Zatvorite oči. Zamislite da izvodite impresivnu piruetu u spektakularnom najvećem i najljepšem klizalištu u ovom dijelu Europe. Čini vam se ne moguće? Razmislite još jednom!
Upravo takvo klizalište vas čeka na Trgu kraja Tomislava, čarobna zimska idila na ledu. Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle.


Još uvijek niste otvorili oči i obukli klizaljke? Ne brinite, stručnjaci iz škole klizanja će vas probuditi!
Vaša bajka je stvarnost. Nalazi se između Umjetničkog paviljona i spomenika prvom hrvatskom kralju, Tomislavu.

2. Advent na Zrinjevcu

Bijeg od svakodnevnice u perivoj s alejom od 220 platana jednako je čaroban u svako godišnje doba. No, samo u vrijeme Adventa velike krošnje zasvijetlile su posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postaje odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera.
Kad pomislite na Božić, sjetite se djetinjstva i obiteljskih okupljanja oko božićnog drvca, sentimentalne božićne glazbe i mirisa bakinih posebnih slastica? Ako tu sreću koju osjećate u sebi, želite istinski ponovno proživjeti, Advent na Zrinjevcu je pravo mjesto za vas.



Osim unikatnih ukrasa i suvenira odabranih umjetnika, možete uživati i u zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima. Da, da, to su upravo one krpice za zeljem kakve su zagrebačke bake pripremale. Bez brige, i štukle se mogu pronaći.

3. Fuliranje

Uvijek originalno i puno dobre vibre, Fuliranje i ove godine očekuje svoje goste uz sjajnu glazbu, odličnu gastro ponudu i obilje dobre zabave na prekrasnom zagrebačkom Strossmayerovom trgu, između Zrinjevca i Trga kralja Tomislava. Ove zime, glazbenim će carstvom zaFULirati ukupno više od 80 izvođača, a održavat će se i glazbeni program u zatvorenoj toploj kupoli.
Nedjeljama se zabavlja uz dječije zborove, a ponedjeljkom, u suradnji s Muzičkom akademijom Zagreb, priprema se repertoar klasične glazbe.



Sjeci svoja vrata otvara grijana kuća Djeda Mraza sa svakodnevnim predstavama, a ne zaboravite dovesti i svoje četvreonožne ljubimce u pseći bistro s originalnom ponudom. Na Fuliranje stiže četrdesetak najboljih restorana i barova, kopnenih i morskih.

4. Advent na Europskom trgu

U samom centru grada, pješačka zona Europskog trga za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih. Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova čini ovo mjesto nezaobilaznom zagrebačkom točkom za sve željne dobre zabave.


Osjećate se mlado, preferirate pravi 'urbani štih'? Ovo je pravo mjesto za vas!

5. Advent u Martićevom prolazu

Zagrlite dragu osobu dok prolazite kroz suptilni prolak koji spaja Gajevu i Prašku. Isprepletene bijele grane prošarane su led lampicama, koje pokazuju put prema raskoši drugih atrakcija.


6. Advent u Klovićevim dvorima

Na najljepšoj gradskoj pozornici, u idiličnom okruženju Gornjeg Grada, ova adventska atrakcija sinonim je za dobru zabavu, nezaboravne trenutke i najljepše adventske uspomene.
Osim besplatnih koncerata, te bogate i jedinstvene gastronomske ponude, Advent u Klovićevim dvorima nudi i zabavu za cijelu obitelj.
Tradicionalna "Najljepša Adventska fotografija" s idiličnim pogledom na Zagrebačku katedralu koja je proteklih godina osvojila drštvene mreže, ove sezone ima čak tri nove zanimljive adventske kulise na Platou Gradec.



Uz pomoć mobilne aplikacije, moće čete pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje ćete svakog dana imati priliku dozivjeti nezaboravno iskustvo - slijetanej Djeda Božićnjaka u pratnji sobova sa dalekog Sjevera.


Brošuru cijelog Adventa u Zagrebu možete pronaći ovdje. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Povijest zagrebačkih gradskih i prigradskih naselja, kvartova, ulica, parkova..

Tuneli pod centrom grada

Tajna Kožarske ulice