Tuneli i u vampirskom romanu

Roman "Mjesec boje krvi" u petak stiže na kioske. U njemu priču pletu klasični noćnici, vampiri, a opisan je i cijeli labirint tajnih tunela ispod Zagreba.

 No, priče "iz velegradskog podzemlja" nisu rezervirane samo za ove bjelodano političke pojave, nego i za klasične noćnike, krvopije, vampire, koji pletu priču "Mjeseca boje krvi", romana koji se u petak pojavljuje na kioscima. U romanu opisan je cijeli labirint, široj javnosti posve nepoznat, začet još davnih dana, a dovršen tijekom zadnjega rata. Čitatelje vodi iz vrha hrvatskog društva u tajanstvene labirinte podzemnih tunela Zagreba, uskačete u tobogan koji vas vodi kroz misteriozni svijet što se proteže od zaključanih tunela ispod Tkalčićeve ulice, preko podzemlja vile Rebar, do stoljetnih rezidencija zagrebačke elite na Tuškancu. 

Glavna junakinja je inteligentna, samosvjesna srednjoškolka Tina, koju su majka i očuh nakon teške bolesti upisali u elitnu zagrebačku školu, polako postaje svjesna da novo društvo u koje je ušla vrvi tajnama. Prosjak koji ju na ulici zatraži milostinju, uskoro biva nađen mrtav. Njen prijatelj Monkey, momak grube fizionomije, otkriva da je jedna djevojka iz njene škole nedavno već završila na psihijatriji, s vrlo čudnim simptomima. Tina počinje tragati za istinom. Istodobno, oko njene obitelji steže se obruč bankovnih kredita i prijetnja totalne propasti... Jesu li oko nje, na strateškim pozicijama društvene elite, vampiri? - pita se junakinja.

*Mjesec boje krvi ima i nastavke*



izvor: 24sata.hr

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Povijest zagrebačkih gradskih i prigradskih naselja, kvartova, ulica, parkova..

Tuneli pod centrom grada

Tajna Kožarske ulice